Wethouder Mignon van der Zwan verwelkomt eerste studenten voor LandGoedLeren en opent Ik Zorg Contactpunt op Landgoed Vrederust

Wethouder Mignon van der Zwan verwelkomt eerste studenten voor LandGoedLeren en opent Ik Zorg Contactpunt op Landgoed Vrederust

Vandaag werden de eerste studenten verwelkomd op Landgoed Vrederust voor LandGoedLeren. 
Zij gaan hier van start met de deeltijdopleiding MBO-V of Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg. Wethouder Mignon van der Zwan - Brasser gaf om 11.00 uur de aftrap van LandGoedleren door de studenten officieel welkom te heten. Ook opende ze hier het Ik Zorg Contactpunt. 

LandGoedLeren is het nieuwe opleidingsinstituut van zorgorganisaties GGZ WNB, ASVZ, SDW, tanteLouise en beroepsopleider Curio. Studenten kunnen bij de zorgorganisaties theorie en praktijk combineren om het vak van verpleegkundige of verzorgende te leren. Ze worden breed opgeleid en zijn dan ook breed inzetbaar in de toekomst. Door als landgoedpartners samen te werken en samen invulling te geven aan deze nieuwe manier van opleiden, is het voor de studenten mogelijk om verschillende leerroutes te volgen en ervaring op te doen in diverse sectoren van de zorg. 

Naast de officiële aftrap was er ook ruimte voor de studenten om kennis te maken met de verschillende zorgorganisaties op het landgoed en met opleider Curio. Er werd uitleg gegeven over de inhoud van de opleidingen en er was ter kennismaking een speeddate en quiz voor de studenten georganiseerd. Een geslaagde start van LandGoedLeren.

Een andere feestelijke gebeurtenis was de opening van het ‘Ik Zorg Contactpunt’ van Transvorm. Ook hiervoor gaf wethouder Mignon van der Zwan - Brasser het startsein. Iedereen in de regio West-Brabant die persoonlijk advies wil over een loopbaan in zorg en welzijn kan bij dit contactpunt terecht. Voor herintreders, zij-instromers, scholieren of al werkzaam in de zorg, samen wordt gekeken wat er mogelijk is. Het Ik Zorg Contactpunt is een samenwerking van werkgevers in zorg en welzijn in West-Brabant en Transvorm. Het bevindt zich op Landgoed Vrederust in Halsteren. 
 

Over de partners
ASVZ
ASVZ is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Dat doen we al vanaf 1969. ASVZ werkt in Zuid-Holland Zuid, West- en Noord-Brabant en de Zuid-Hollandse Eilanden.

GGZ WNB
GGZ WNB is al 110 jaar een aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg in de regio Westelijk Noord-Brabant en Tholen. Doel is om cliënten (weer) zo optimaal mogelijk mee te laten doen in de samenleving. 

SDW
SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. SDW wil dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen leven zoals zij dat willen. 

TanteLouise
Bij tanteLouise, toonaangevend als het gaat om innovatie en vernieuwing, zorgen elke dag opnieuw zo’n 1.800 zorgprofessionals en 850 vrijwilligers ervoor dat ouderen op de Brabantse Wal op een waardige manier oud kunnen worden.

Curio
Per 1 september 2019 is dit de nieuwe naam voor ROC West-Brabant. Curio is de beroepsopleider van de regio met negen vmbo scholen en mbo opleidingen in de sectoren Economie, Groen, Techniek en Zorg & Welzijn. 

Over Transvorm 
Transvorm is het samenwerkingsverband van meer dan 240 zorg- en welzijnsorganisaties in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Voor en met aangesloten organisaties werkt Transvorm aan een regionale aanpak van vraagstukken op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, personeelsbeleid en opleiding