Dennis Blom start bij GGZ WNB de opleiding MBO-V via het werk- en opleidingstraject ‘De Leerschool’

Dennis Blom start bij GGZ WNB de opleiding MBO-V via het werk- en opleidingstraject ‘De Leerschool’

Dennis Blom is sinds een kleine vier maanden werkzaam bij GGZ WNB als aspirant-leerling op locatie Broersblok woonondersteunende zorg. In augustus start hij met de opleiding MBO-V als ‘De Leerschool’ op Landgoed Vrederust van start gaat.

De Leerschool is een werk- en opleidingstraject waarin onderwijsorganisatie Curio en zorgorganisaties GGZ WNB, ASVZ, SDW en tanteLouise samenwerken op Vrederust in Halsteren. Door deze samenwerking kunnen studenten van deze opleiding theorie en praktijk bij deze zorginstellingen combineren.

Dennis werkte eerder bij Defensie als plaatsvervangend groepscommandant bij de Infanterie en maakte de overstap naar GGZ WNB met een reden: “Ik keek altijd heel erg op naar de mensen in de zorg en wilde daar ook deel van uit maken. Via De Leerschool van GGZ WNB kreeg ik die kans. Ik kan op deze manier het geleerde vrijwel direct toepassen in de praktijk en dat werkt voor mij persoonlijk heel fijn.”

Dennis vindt het werk bij GGZ WNB enorm uitdagend. Hij leert veel over het vakgebied en haalt er voldoening uit: “Op dit moment ben ik nog stagiair, maar ik onderneem al veel met de cliënten. Hierdoor leer ik een hoop over ziektebeelden en gedrag, maar voornamelijk leer ik ook een heleboel over mijzelf. Als ik tijdens mijn werk een cliënt zie opleven of zie groeien in zijn of haar herstel dan krijg ik daar energie van, dat is waar je het uiteindelijk voor doet."

Dennis hoopt over drie jaar voor de MBO-V opleiding te slagen en dan een goede toevoeging te zijn voor de verpleegkundige teams binnen GGZ WNB. Aan anderen die interesse in deze opleiding en de zorg hebben heeft hij nog een goed advies. “Als je van een uitdaging houdt en stevig in je schoenen staat zou ik hier zeker eens komen kijken. Ik kan je beloven dat je interesse gewekt wordt en je er geen spijt van krijgt!”

Meer weten over de opleiding MBO-V via De Leerschool? Kijk op www.ggzwnb.nl